Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

TA MEMETIA ΣYNEXIZOYN TO...XABA TOYΣ...BRE ...OYST....

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ! ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΚΕΡΒΕΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

Μπορεί να έπεσαν οι «πολεμικοί» τόνοι, που είχαν υψωθεί τις πρώτες...

ώρες του σοβαρού επεισοδίου με τον εμβολισμό του λιμενικού σκάφους «Γαύδος» από τουρκική ακταιωρό, ωστόσο οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στο Αιγαίο συνεχίζονται δίχως σταματημό.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η τουρκική φρεγάτα Barbaros, που δεν έχει καμία σχέση με το ερευνητικό σκάφος που φέρει το ίδιο όνομα, έφθασε στο ακρωτήριο Καφηρέας, δηλαδή το Κάβο Ντόρο.

Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν στο κεντρικό Αιγαίο παρακολουθώντας διακριτικά την άσκηση «Αστραπή» στην οποία συμμετείχαν ελληνικές φρεγάτες.

Την ώρα που οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεφαν στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τουρκική φρεγάτα Barbaros ακολουθούσε από απόσταση, φθάνοντας μέχρι και το Κάβο Ντόρο.

Μάλιστα, την ώρα που η τουρκική φρεγάτα προσέγγιζε το ακρωτήριο Καφηρέας ανάμεσα στο Barbaros και στην ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής, μπήκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross.

Στη φωτογραφία το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross
Την ίδια στιγμή εξάλλου, έκκληση να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκλήθηκε μετά τα πρόσφατα συμβάντα στο Αιγαίο, απηύθυνε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Από την πλευρά του, για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια ενημέρωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμενος τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ  και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου